fito.C - Yarrow Soothing, Astringent Mask - Bio Cickafarkfű Bőrnyugtató, Összehúzó Maszk, 250ml

fito.C - Yarrow Soothing, Astringent Mask - Bio Cickafarkfű Bőrnyugtató, Összehúzó Maszk, 250ml
5 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 162 Ft

Sűrű, jól terülő, nyomó hatású, cink oxidos krémmaszk (98,4% natúr összetétel), amely hatékonyan nyugtatja és összehúzza a pórusokat. Nyomkodásos tisztítás után, elsősorban zsíros, aknés bőrre.


Írd be a keresett termék nevét v. annak részletét v. cikkszámát
a "nagyítós keresőbe", így találod meg a leggyorsabban.
Minden rendelésed után 3% értékben árengedményt adunk,
az így gyűjtött pontokat beválthatod a következő rendelésedkor.
(min. net. 5eFt rendelés felett és min 100 ponttól)

Részletek

A Cickafarkfű Maszk hatása kettős. A cickafarkfű kivonatban és olajban található nagy mennyiségű azulén, a pantenol, a bio aloe juice és bio kamilla kivonat hatékonyan nyugtatják, regenerálják a nyomkodásos tisztítás során igénybevett bőrt. A cink oxidnak összehúzó, szárító és gyulladáscsökkentő hatása van, a niacinamid gyulladáscsökkentő, a baktériumok fejlődését gátló hatású, a cink glükonát hozzájárul a bőr kiegyensúlyozott működéséhez. A maszk alkalmazásával a tág pórusok összehúzódnak, a zsíros, aknés bőr állapota jelentősen javul.

- A cickafarkfű kivonat magas azulén tartalma és a pantenol megnyugtatják a nyomkodás során igénybevett bőrt.

- A cink oxid, a niacinamid és a cink glükonát összehúzó, illetve gyulladáscsökkentő, a baktériomok fejlődését gátló hatásúak.

- Alkalmazásával a tág pórusok összehúzódnak, a zsíros aknés bőr állapota javul.

Legfontosabb hatóanyagok: Cink oxid (nem nano méretű), bio cickafarkfű kivonat és bio cickafarkfű olaj (azulénben gazdag), kaolin, pantenol, niacinamid (B3 vitamin), bio aloe juice, E vitamin, bio római kamilla víz, bio hamamelis víz, stabil C-vitamin (MAP), ferulic sav, cink glükonát. Parabeneket, parfümöt és glutént nem tartalmaz, vegán. 

Kabin kezelés: A fitoC kezelésekben a nyomkodásos arctisztítás után alkalmazd, a maszk lépésben. Tonizálás után, a szemkörnyéket kihagyva, vékony rétegben vidd fel a bőrre, hagyd hatni 10-15 percig. Melegvasalóval is fokozhatod a hatást. Nedves kendővel vagy vattakoronggal töröld le a maradékot, majd ismét tonizálj.

 

Összetevők (INCI): Aqua (Water), Cetyl Stearyl Alcohol, Zinc Oxid, Kaolin, Glyceryl Mono Stearate, Panthenol, Niacinamid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Aqua (and) Achillea Millefolium (Yarrow) Extract (bio-organic) (and) Benzyl Alcohol (and) Dehydroacetic Acid, Glycerin (plant origin), Hamamelis Virginiana Flower Water (bio-organic), Cera Alba, Aloe Barbadensis Leaf Juice (bio-organic) (and) Sodium Benzoate (and) Potassium Sorbate (and) Citric Acid, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (bio-organic), Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Tocopherol (and) Beta-Sitosterol (and) Squalene, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (bio- organic), Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) (bio-organic) Flower Water, Lactic Acid, Magnesium Ascorbyl Phosphate (MAP), Oenothera Biennis (Evening Primerose) Seed Oil, Xanthan Gum, Ferulic Acid, Zinc Gluconate, Achillea Millefolium Oil (bio-organic).

A cickafarkfűről:
"A cickafark fő hatóanyagaként az illóolajat (0,2-0,5%) tartják számon. Az illóolajon kívül tanninokat (3-4%), flavonoidokat (apigenin, luteolin, rutin) és fenolos savakat (kávésav, klorogénsav és számazékaik) is tartalmaz. Ezenkívül aminosav származékok (alanin, hisztidin, leucin, lizin), zsírsavak (linolénsav, olajsav, palimitinsav), alkalmidok, alkaloidok (achicein, achillein, betain, kolin) poliacetilének, szaponinok, szterolok (β-szitoszterol), poliinek, cukrok és kumarinok jelenlétét is említik egyes szerzők."

"Az illóolaj legfontosabb komponensei a guajanolid típusú szeszkviterpén laktonok, ide tartoznak az azulének, s közülük a legismertebb, a kamazulén. Az azulének a növényben még proazulén formában vannak jelen, hő hatására, a vízgőzdesztilláció során alakulnak ki. Proazulének az achillicin, a matricin- és az artabszinszármazékok, az achillicin volt az első proazulén, amit sikerült kimutatni a mezei cickafarkban. Az illóolaj színe sokat elárul annak azulén tartalmáról, a magas proazulén tartalmú illóolaj jellegzetesen sötétkék színű."

"
A mezei cickafark gyógyászati felhasználása régóta ismeretes, maga a növény latin elnevezése (Achillea) is onnan ered, hogy a görög mítoszokból ismert hős, Achilleusz, e növény levelével gyógyította katonái vérző sebeit. A gyógyászati szerepére vonatkozó utalás a középkorban használt elnevezéseiben is megjelenik: katonák sebfüve, vérfű.

A népgyógyászatban széles körben használják különféle betegségekre, leggyakrabban a növény föld feletti részeiből, virágzatából, leveléből készült forrázat, ritkán alkoholos kivonat formájában. Belsőleg emésztőszervi panaszokra (gyomorfekély, bélhurut, puffadás) esetén, étvágyjavítóként, epehajtóként, menstruációs görcsök esetén fogyasztják. Külsőleg bőrgyulladások, rosszul gyógyuló sebek, ekcéma kezelésére használják, ülőfürdőként pedig aranyér, női nemi szervek fertőzései gyógyítására alkalmazzák.

A növénynek számos, a hagyományos gyógyászatból ismert területen bizonyították gyógyhatását az elmúlt évtizedekben, így étvágyjavító, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, antibakteriális, antiszeptikus és kiválasztást serkentő hatásait is. A növényben található olaj antimikrobiális hatású, a szeszkviterpének gyulladáscsökkentő, a fenolsavak epehajtó, míg a flavonoidok a véredények összehúzódását okozzák.

A cickafarkot a Magyar Gyógyszertudományi  Társaság 2022-ben az év gyógynövényének választotta."

 

Adatok
Cikkszám
FC10805
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!